Kudde loslopende heidenen ontdekt!

Zaterdag 5 mei heeft de Negen Werelden zich in Centrum Athanor voor het eerst ‘officieel’ in het openbaar kunnen voorstellen.
 

Wie zijn de Negen Werelden?


Aswulf, Stilleward en Etje: een, zoals al gehint, kudde loslopende heidenen. Wij zijn asatruers die middels de Negen Werelden niet alleen onze kijk op asatru/de noordse traditie willen geven, maar die ook anderen de kans willen geven hun blik daarop met ons en elkaar te delen.
 

Centrum Athanor.


Athanor is een prachtig centrum niet alleen voor conferenties en trainingen, maar die bijvoorbeeld ook aan spirituele workshops ruimte biedt. Het gebouw is gastvrij opgezet, maar vooral het buiten, met de steencirkel, is heel erg de moeite waard. Zij vertellen u graag meer op www.centrumathanor.nl.
 

De dag.


Vijf mei was een prachtige dag met stralende zon in een strakblauwe hemel. Op de deel voor het hoofdgebouw stonden de stands, zodat er zowel binnen als op het buitenterrein voldoende ruimte was voor de workshops. Gelukkig was er ook nog meer dan voldoende ruimte voor mensen om rustig met elkaar te praten, informatie te vragen, of om gewoon simpelweg even te zitten om de indrukken te verwerken. In deze setting kregen de groepen de kans om zichzelf te profileren en konden bezoekers een voorproefje krijgen van de workshops die in de loop van het jaar nog in het centrum gegeven gaan worden.
 

De workshop.


De Negen Werelden heeft voor de workshop een sumbel gedaan. Het rondgaan van de hoorn, waarbij één ieder een wens of gedachte over de hoorn kan uitspreken, is voor veel rituelen een bekende bouwsteen. De gedachte is dat woorden over de hoorn door de goden worden gehoord. Dit mooie gebruik in de steencirkel met anderen te kunnen delen, was een bijzondere ervaring.
 

Afsluiting.


Ze zeggen wel dat een goed begin het halve werk is, maar voor een goed einde geldt dat minstens net zo hard. Na de laatste bezoekers vaarwel te hebben gezegd, was er heerlijk eten hongerige magen te vullen en drinken om stoffige kelen te spoelen. En of dat nog niet genoeg was, werd er daarna met veel hilariteit een dans om een speciaal opgerichte meipaal gedaan. De verdere avond werd gevuld met vuur en vooral veel goed gezelschap.

Al met al een bijzondere dag, waarvan de Negen Werelden blij zijn te hebben deel uitgemaakt!