Samenvatting 2017

Even een korte samenvatting van het jaar tot nu toe:

Onze blots dit jaar zijn weer heel geslaagd. Natuurlijk hebben we nog het aankomend Joelblot in december. Onze rituelenwerkgroep heeft prachtig rituelen neergezet.

Samen hebben we onze ledenvergadering gehad en Ostarablot gevierd met vele leden.

We hebben onze verwachtingen en dingen die we willen bereiken dit jaar met elkaar gedeeld.

Ons Midzomer blot was weer heel speciaal. De rituelenwerkgroep heeft ons de gehele dag bezig weten te houden. Op een mooie locatie in Friesland hebben we gemediteerd, gewandeld, gegeten en in de avonduren een prachtig blot gehad. Zelfs weer een overnachting. Een samenkomst om te herinneren.

Het herfstblot heeft ons de nodige energie gegeven. Dank voor de energie en zeker dank voor de heerlijke chocoladetaart.

De open dag heeft het thema ‘Asatru vandaag’ gekregen. Na een blik in de geschiedenis van de vereniging, verteld door onze voorzitter, kregen we een kijk in de Asatru beleving van één van onze leden. Een leuk gesprek met alle aanwezigen tot gevolg. We hebben zelfs wat nieuwe leden mogen verwelkomen.

Castlefest was weer heerlijk om te staan. Een mooie nieuwe locatie van de heidense bende waar we weer trots tussen stonden. Onze rituelen trokken veel bekijks en mensen hebben enthousiast meegedaan. De lezingen, Runen-lezingen en rituelen zijn allemaal goed bezocht. We hebben ook weer met veel mensen gesproken over zowel Asatru als onze vereniging. Dank aan alle vrijwilligers van deze geweldige dagen.

Het jaar vliegt om en er blijft nog één blot over. We bereiden ons voor om terug te blikken op het hele jaar, dingen die we nog dit jaar willen doen en dingen die we nog willen bereiken.

De redactie gaat zeker proberen meer artikelen neer te zetten op de website. Mochten je ideeën, artikelen of anders hebben voor de website horen we dit graag.