Standhouders PFI dag 2016

Mijn naam is Kjell. Ik ben ook mee geweest, samen met Ditte-Elva, naar de PFI-dag. Waar zij de workshops beschrijft, wil ik een poging wagen om jullie wat meer te vertellen over de stands, die beneden in het restaurant gedeelte stonden.

Buiten de vele lezingen en rituelen waren er ook tafels en een kraam ingedeeld met prachtige waren. Met behulp van wat foto’s (met natuurlijk de goedkeuring van de standhouders) zal ik hier wat over vertellen. Alle standhouders waren zeer bereid om een foto van hun kraam te laten nemen en vertelden graag iets over zichzelf. Vooral het idee dat er ook onder de Asatru nu gelezen kon worden over wicca en ander heidendom. De sfeer in deze zaal was, zoals je kan verwachten van een ruimte vol met heidenen, zeer gezellig en eensgezind.

Ik ga nu met de klok mee de zaal door en begin hier bij de tafel van Holger. Deze ingewijde Heks en Elder heeft met zijn enorme passie voor stenen een collectie van wel 4500 stenen privé opgebouwd. Deze is hij begonnen met de eerste steen die hij voor zijn vrouw heeft meegenomen op 13 november 1945. De meeste stenen van zijn privé collectie heeft hij zelf gevonden en geslepen. Indrukwekkend om te vermelden is, dat hij zelfs is afgestudeerd als edelsteenkundige. De stenen die hij verkoopt heeft hij zelf geslepen en dat heeft zijn sporen op zijn handen nagelaten. Maar hij denkt er nog niet over om te stoppen.

Misschien ons allen bekend maar erg leuk om terug te zien is onze eigen negen werelden tafel. Vanaf hier konden mensen de folders en eventueel informatie vragen aan Marbod en Stilleward. Onze Blot hoornen en symbool schip stonden trots op deze tafel. Later heeft Marbod nog enkele runenlezingen gehouden aan deze tafel. Leuk feitje is toch wel dat iedere keer als er verteld werd dat we als vereniging aan het groeien zijn, mensen heel enthousiast reageerden. Daarna was een foto                                                                                          en verhaal geen enkel probleem.

De stand van Maria Arias lijkt wel te leven en op je af te komen. Tijdens het schilderen staat voor deze kunstenares altijd sjamanistische op. Ze krijgt een connectie met het wezen wat ze schildert en laat zichzelf opgaan in een trance vol van liefde. Volgens haar eigen zeggen: Er zit magie in al mijn schilderijen en dat kan je voelen. Ze hebben een missie die draait om het welzijn van hun beschermer / bewaarder. Prachtige schilderijen en zeker de moeite waard. Voor meer informatie: www.poweredbyartwork.com
De Silver Circle tafel is wat uitgebreider qua achtergrond verhaal. Dit is ook een van de organisators van de PFI dag. Maar even verkort:
De stichting heeft ten doel: a. het informeren over wicca in het algemeen en Gardnerian wicca in het bijzonder;
b. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.
2. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door:
a. het verspreiden van gedegen informatie over wicca en zaken die hier direct
mee te maken hebben;
b. een ingang te bieden voor zoekende mensen binnen de wereld van wicca,
waarbij kan worden verwezen naar kwalitatieve informatie van de stichting
zelf of van anderen;
c. het doorgeven van kennis over wicca op diverse manieren, zoals via
websites en e-mail, maar ook via schriftelijke begeleiding, het uitgeven van
boeken, het voeren van gesprekken en het houden van workshops.

Voor verdere informatie kan je ook kijken op www.silvercircle.org


Pagan ways is een bedrijfje wat speciale kleding maakt voor bv keltisch, viking, fantasy, Schots en middeleeuwse festivals. Zeer gedreven en prachtige kleding. Stuk voor stuk uniek aangezien alleen het grondwerk misschien gelijk is. Alle accessoires, stoffen en kleuren worden bij ieder kledingstuk veranderd. Maar dit is niet alleen van toepassing op festivals. Ook als je speciale en dus unieke rituele kleding voor in je coven, kindred of individueel wilt hebben, kan je hier terecht.

Voor meer informatie kan je gaan naar:
www.paganways.nl

Peter verkoopt zijn wands vanaf zijn tafel recht tegnover die van de negen werelden. Mooi aangeklede tafel met een blok hout (zie foto) waarop twee handen die een wand vasthouden. Peter verteld graag over zijn passie en levenswijsheden. Het hout van de wands vind hij zelf en hij bewerkt alles zelf. Na een bewerkingsproces boor hij één van de uiteinden uit en voegt daar nog een laatste onderdeel toe. Zo is de wand klaar voor zijn gebruiker. Peter laat duidelijk weten dat de wand de gebruiker eigenlijk uitzoekt ipv andersom. Tip als je hem tegenkomt op festivals of op de PFI, maak een praatje.

 

Bovenstaande twee foto’s zijn van het magisch schuurtje. Je komt deze mensen op zowel beursen als op festivals tegen. Het magisch schuurtje verkoopt verscheidene artikelen en er is voor ieder wat wils. Voorbeelden zijn: Pendels, glazen bollen, Tarot kaarten en amuletten. Ook kan je verschillende cursussen volgen zoals: mediteren, glazen bol kijken en omgaan met een ouija bord.

Voor meer informatie kijk op www.Magisch-schuurtje.nl

De wijze kater heeft een indrukwekkende collectie boeken liggen op het gebied van: esoterie, spiritualiteit en wereldreligies. Ook hier een enthousiaste reactie op de groei van de negen werelden en dus een leuke foto. Met twee winkels in Utrecht zeker de moeite om te gaan kijken.

Voor meer informatie: www.wijzekater.nl

Buiten stond een gehele kraam opgesteld van feursprung. Deze Duitse site heeft ook een zeer grote databank over verschillende geloof en en ritueelvormen. Niet alleen staan ze bekend om de webwinkel en kraam maar ook vanwege het aanbod aan workshops, informatie over rituelen en Reiki. Groot aanbod en mocht je niet thuis zijn in het Duits, dan kan je met de vertaling van je browser een heel eind op weg komen op de site. Voor meer informatie: www.feuersprung.de

Tot slot wil ik alle standhouders, organisatoren en mede negen werelders bedanken voor de geweldige dag. Voor de mensen die geinteresseerd zijn in het heidendom en/of meer informatie willen over bepaalde onderwerpen is dit de plek.