Castlefest 2008

De Negen Werelden zullen ook in 2008 weer op Castlefest aanwezig zijn!
   
Na een geweldig eerste weekend vorig jaar verheugen we ons erop
zowel oude als nieuwe bekenden te ontmoeten.

Ons doel is ook dit jaar weer om mensen door middel van workshops en
verhalen de kans te bieden kennis te maken met onze kijk op asatru.

Vrijdag 14.00-15.00: De Praalronde, een bescheiden heidens ritueel voor verborgen vaardigheden.

‘Bescheidenheid siert de mens’ is een bekende uitdrukking. Het nadeel kan wel zijn dat je daardoor jezelf niet op waarde schat. De Praalronde biedt de kans om lof te spreken over jezelf. Dat kan van kleine dingen tot grote daden gaan, dus iedereen kan meedoen. Je moet het natuurlijk wel waar kunnen maken!

Zaterdag 11.30-13.00: Rituelen en offers, toen, hier en nu.

Rituelen zijn een belangrijk onderdeel van vele religies. Dat kan gaan om het eren van de goden, om iets te vieren of om bijvoorbeeld hulp of kracht te vragen. Maar hoe doe je nu zo’n ritueel? Wat weten wij van rituelen zoals die in het verleden hebben plaatsgevonden? Wat betekenen de verschillende onderdelen? Op deze en andere vragen zullen wij onze antwoorden geven -en daarna laten zien. Wij zullen afsluiten met een ritueel en u bent uitgenodigd deel te nemen.

Zondag 13.30-14.30: Heidens heiligdom en andere huisjes.

Bij het woord ‘heilig’ zult u wellicht een idee hebben. Van mensen zeggen we soms dat het heiligen zijn, maar ook van gebouwen of plaatsen. Zelfs ideeën en gedachten kunnen heilig zijn -denk maar aan de woorden ‘ik geloof heilig in…’, of ‘Dat is mij heilig’. Wij willen u uitnodigen om na te denken over wat ‘heilig’ voor u betekent en die gedachten met ons en elkaar te delen.