Castlefest 2007

Drie tot en met vijf augustus is het zover! Dan staat De Negen Werelden op Castlefest, wat wel wordt omschreven als het gezelligste middeleeuwse fantasy buitenevenement van Nederland.

Wat bieden wij u?

De kans om kennis te make met, of van gedachten te wisselen over asatru. Asatru betekent ’trouw aan de asen’. De asen en wanen zijn de goden en godinnen van deze landen, van ons en onze voorouders. Zij en de wezens die in deze bezielde wereld leven, zijn nog immer bij ons. Door middel van workshops en informatie willen wij onze kijk op asatru met u delen.

Programma

Vrijdag: ritueel, 15.30 u.

Een ritueel kan vele doelen dienen en evenvele vormen aannemen. Daar is veel over te vertellen, maar een verhaal kan geen recht doen aan een ervaring. Samen met u doen wij een ritueel. Naderhand is er voor de mensen die dat willen gelegenheid om na te praten en ervaringen te delen.

Zaterdag: gebedsvaandels maken, 13.00 u.

Een gebedsvaandel is eenvoudig te maken. Meer dan een stuk stof en iets mee te schrijven of te tekenen heb je niet nodig. Zo eenvoudig als het is, zo krachtig kan het zijn. Terwijl het vaandel rafelt in de wapperende wind, worden de draden meegegeven aan de nornen en in ons lot geweven en worden de wensen meegedragen op de wind om zo door de goden gehoord te worden. Tijdens deze workshop leggen wij niet alleen uit hoe een gebedsvaandel kan werken, maar krijgt u uiteraard ook de kans om uw eigen vaandel te maken.

Zondag: workshop voorouders, 15.30 u.

Wat verstaan wij onder voorouders en hoe beïnvloeden zij ons leven? Iedereen heeft te maken met voorouders -in letterlijke zin als familie, maar ook in figuurlijke zin als mensen die ons om wat voor een reden dan ook inspireren. Tijdens deze workshop zullen wij wat vertellen over voorouders, maar ook samen met u kijken naar wie nu eigenlijk uw voorouders zijn en wat zij voor u betekenen.

Tijdens de drie dagen zullen er nog andere, kleinere activiteiten zijn, zoals verhalen vertellen of het versieren van t-shirts.

 

Wij hopen u daar te mogen begroeten!

De Negen Werelden

WWW: www.negenwerelden.nl

E-mail: info@negenwerelden.nl

 

Voor meer informatie over Castlefest: www.castlefest.nl

Het kan zijn dat de volgorde van het programma nog wijzigt. Houdt u daarom de site in de gaten!