Programma Castlefest 2014

Hierbij het overzicht van onze activiteiten op Castlefest. Wij zullen ook dit jaar alle dagen aanwezig zijn met informatie, voor vragen en gewoon voor gezelligheid! Komt dus allen zeker langs bij de Heidense Bende en doe mee!

Castlefest vind dit jaar plaatst op 1, 2 en 3 augustus. Voor meer informatie zie de Castlefest website.

Vrijdag

13:00 : Blot voor de oogst
Openings-blot van de Negen Werelden. Wij eren ditmaal met ons blot met name de godinnen Illuna, Nehelenia en Freya.

/* onder voorbehoud */
17:00 : Runen, hun betekenis en gebruik
Runen werden gebruikt als schrift maar hadden vermoedelijk ook een diepere betekenis. Hoe worden ze tegenwoordig gebruikt, en wat kunnen voor ons betekenen?

/* onder voorbehoud */
17:00 : Verhalen uit de Edda
Verhalen verteld uit, of geïnspireerd op, de godenverhalen van de Edda.

Zaterdag

13:00 : Wyrd ritueel
Bij de Bron van Wyrd weven de Nornen, drie wijze vrouwen, de draden van ons lot. We kunnen niet altijd kiezen wat we krijgen, maar wel hoe we daar mee omgaan. De Negen Werelden bieden je de kans om een draad voor jouw lot te kiezen. Met lezing, meditatie en ritueel nemen wij jou mee naar de bron van je lot.

17:00 : Lezing en workshop “Heidense offers”
Wat zijn offers, waarvoor diende ze en wat zijn de verschillen tussen vroeger en nu. Aansluitend hierop een workshop voor het zelf maken van offers, eventueel voor het Wickerbeest.

Zondag

12:00 : Stokspinnen
Waarschijnlijk oudste manier van spinnen. Leer eenvoudig je eigen draad maken, fysiek en spiritueel. Ook een leuke kinderactiviteit.

15:00 : Praalronde
Valse bescheidenheid is iets van de huidige tijd. In oudere tijden waren trots en reputatie datgene waar je naam mee maakte en hoe je herinnerd werd. Hoe wil jij bekend staan? Waar ben jij trots op?

17:00 : Blot voor de landgeesten
Slot-blot van de Negen Werelden. Dank aan de geesten van de plek waar wij te gast mochten zijn.